Tankar kring World cup i Bikini Fitness

Det tog ett tag men nu såhär en vecka efter tävling har jag äntligen fått tillbaka lite energi och tid till att göra ett blogginlägg. Jag har nu avklarat min sista tävling för i år, nämligen World cup i Österrike som jag och Veronica Kapica fick äran att åka på och representera Sverige. Arrangemang och allt runtomkring tävlingen gick smidigt och St Pölten var faktiskt en riktigt mysig liten stad mitt ute i ingenstans. Jag var lite orolig över formen när vi kom på fredagen vilket jag nästan alltid är, särskilt som det känts väldigt tungt och stressigt de senaste veckorna, mycket pga att mina barn sovit så dåligt och det påverkar ju alla i familjen. Sömn är så otroligt viktigt, särskilt innan en tävlingssatsning där man ju både ligger på ett rejält kaloriunderskott och laddar mentalt inför vad som komma skall.

Formen visade sig vara precis lika bra som under Nordiska så det började kännas bra när vi varit på invägningen och sett de andra och blivit lite varma i kläderna :). Eftersom de inte var så många atleter under 163 cm så slog de ihop klasserna vilket ledde till att jag och Veronica tävlade emot varandra i samma klass. Det kändes dock som vi verkligen var ett team under hela vägens gång och det kändes bara skönt att vara två när vi stod beredda att gå up på scenen! 

I startfältet fanns det tjejer med långa meritlistor och kanske var det bra att jag ännu inte visste det när vi gick upp på förbedömningen. De flesta hade medaljer både från VM, EM, Arnold´s och Olympia Amateur så det var verkligen stenhård konkurrens. Till min lycka blev jag uppkallad på första call out, dock inte som första atlet vilket tydde på att jag inte låg högst upp. Men det känns alltid bra att bli uppkallad till första "comparision" och det visade sig att jag gick vidare till final, så även Veronica så lättnaden var stor när Linnea skickade meddelande om att vi var i final när listorna kommit upp. 

Nytt för denna tävling var att finalen gick dagen efter vilket betydde att vätska och godsaker fick vänta ytterligare ett dygn. Bra och mindre bra på samma gång. Skönt ändå att ha en natt till att torka till samt att ladda om inför finalen. Både jag och Veronica gjorde bättre ifrån oss på finalen än på förbedömningen men tyvärr räckte det inte till en medalj denna gång. Jag landade på en 4:e plats och Veronica på en 6:e plats vilket såklart känns lite snopet just i ögonblicket. Men jag visste ju att egentligen var jag otroligt nöjd då mitt mål var att komma i final. Med stenhård konkurrens är jag faktiskt nöjd med placeringen, tjejerna var verkligen otroligt bra. 

Efter tävlingen kändes det sååå gott att få dricka och äta obehindrat och det var verkligen en toppenhelg tillsammans med otroligt fina och proffsiga Team Sweden. Särskilt tack till Linnea Enstedt som verkligen tar sitt jobb som landslagscoach på största allvar! Superhärligt gäng och nu är jag supertaggad på att förbättra mig både genom att bygga rumpa och ben samt öva på posering och scenframträdande. Mitt mål är att tävla EM i Spanien och Olympia Amateur i Prag till våren/sommaren och då gäller det att visa framfötterna! 

Kroppen känns dock väldigt slut och det har gått i ett efter tävlingen med jobb, barn, allt. I natt var första natten jag verkligen kände att jag fick sova ordentligt och i dag är jag en ny människa. Firade detta med ett arm och magpass i förmiddags :). 

Årets tävlingssäsong har varit fantastisk med 3 vinster i bagaget. Jag hoppas att nästa år blir ännu bättre! Men nu känns det skönt att kunna fokusera på familj och jobb ett tag. Men känner jag mig själv rätt kommer jag att bli tävlingssugen igen redan nästa helg då jag kommer att coacha en klient under Luciapokalen i Göteborg. Vi ses väl där?

Bilder från tävlingen hittar du under fliken "Galleri" kategori "Tävling"

Kram på er!

Tags: tävling

Kommentera gärna inlägget: